HTML

Das Model

Tech, zene, közélet, politika talán. Személyes nem igazán.

Greader Shared

Nincs megjeleníthető elem

Podcast

Nincs megjeleníthető elem

Flickr

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

#57

2005.10.02. 12:12 Balint

Kissé elmerengős, bambulós, gondolkodós hangulatban vagyok már jó pár napja. Az egyik dolog, ami merengtet, az a matematika. Azt mondják az emberek hozták létre, hogy trivialitásból trivialitásba visz, hogy nem magyaráz meg semmit. Ha a metematikával csak a modelljét tudjuk megadni a körülöttünk folyó folyamatoknak - legyen az a hang terjedése, a csapból folyó víz mintája, a fákban a víz gyökerektől levelekig való feljutása vagy bármi más - akkor mi az ami tényleg lezajlik? Létezik vajon egy tudomány ami el tudja magyarázni, hogy pontosan mi történik? Nem közelítést, hanem megoldást ad. Olyan érzésem van, mintha a matematikával mi csak azt tudnánk leírni, amit ama barlang falára rávetülő árnyékok játékából ki tudunk olvasni.

A másik dolog a zenekar - a változatosság kedvéért. Enyhén olyan érzésem van, hogy hamarosan fel fogunk oszlani. Vicces, de még azt se tudjuk összehozni, hogy leüljünk és megbeszéljük, hogy mi legyen. Ez nem az ő hibája, nem a te hibád, nem az én hibám, ez a mi hibánk. Vagy nem hibáról beszélünk, mert megírták előre valahol és ennek így kell történnie. Feltéve, hogy történik valami.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dasmodel.blog.hu/api/trackback/id/tr19175508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása