Mustáros csirkemell vegyeskörettel
2006.06.30. 10:09 Balint
Nos. Az első és legfontosabb dolog, hogy én pulykamellel csináltam, merthogy más nem volt a bótban. De ez mindegy. Fogol valami szárnyasmellet és felszeled szeletekre. Mondjuk úgy 3/4 kilót. Az négy emberre elég. Ha holnapra is akarsz, akkor meg másfelet. Szóval vannak a szeletek és ez remek. Ezután a szeleteket rostirányra merőlegesen bevagdosod. Ez spec. pulykánál nem túl egyértelmű, ezért ott csak így rövidebb irányba vagdosd. Na ha ez megvan ez nagyon remek. Most fogod a tepsidet, beleraksz alufóliát annyit, hogy elférjen rajta a csirke meg azért lehessen belőle ilyen oldalakat képezni, hogy ne menjen ki belőle a lé. Ezután az alufóliát bekened olajjal. Ha ez megvan, akkor szerzel valahonnét reszelt vöröshagymát. Úgy 1-2 fejnyit. Na reszelt vöröshagymát vagy géppel csinálj vagy sehogy. Én szenvedtem vele egy kört, de csak könnyesre sírtam magam. Ha te se rendelkezel géppel, akkor simán vágd apróra. A hagymához adsz mustárt. Kb. egy púpos, vagy két kevésbé púpos evőkanálnyit. Raksz még rá olajat, úgy 2 evőkanálnyit (de lehet simán többet is), 1 deci fehérbort (jó, rakjál rá kicsit többet, ha úgy érzed), meg sót. Sót érdemes picit többet, mert amúgy nem lesz a húsban). Na ezt a cuccot rákened a az alufóliára feldobált húsokra. Ne rémülj meg, ha a bortól kicsit folyós, felszívódik az. Aztán szépen letakarod hermetikusan alufóliával, vigyázol, hogy az alsó alufóliából ne menjen ki a cucc (gyk.: behajtogatod oldalt) és bedobod a sütőbe. 200 fokon 30-45 perc. Pulykának kell a 45, csirke megvan 30 alatt is. De azért azt is nyomatnám 40 percig. Na a vegyes köret meg legyen borsó és kukorica. Mirelit is jó. Bedobod fazékba, vagy kuktába és kevés vízzel felforralod. Ja sót rakjál rá. Ennyi lenne. Primitív és finom. Remek-remek.
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://dasmodel.blog.hu/api/trackback/id/tr4175357
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.