HTML

Das Model

Tech, zene, közélet, politika talán. Személyes nem igazán.

Greader Shared

Nincs megjeleníthető elem

Podcast

Nincs megjeleníthető elem

Flickr

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Zsidó vérgyilkosság, plagizálás és inkonzisztencia

2007.07.25. 12:47 Balint

Új kedvencem, a Kuruc.infó a zsidó vérgyilkosságot ,,taglaló'' cikkében ezt írja:

Egy izraeli történész professzor, Ariel Toaff nemrégiben könyvet jelentetett meg Olaszországban, az Il Mulino kiadónál, Pasqua di Sangue (Véres Húsvét) címmel, amelyben bebizonyítja, hogy a zsidó rituális vérgyilkosságok megtörténtek. A könyv érdekessége, hogy a szerző Ariel Toaffot senki sem vádolhatja antiszemita elfogultsággal, ő ugyanis a római főrabbi fia, s maga is nem csupán zsidó, de rabbi is. Szakmai hozzáértéséről pedig annyit, hogy Toaff az izraeli Bar-Ilan Egyetem történész professzora. A könyvet - a szólásszabadság nagy dicsőségére - azonnal betiltották.

Felkeltette a dolog az érdeklődésemet és némi guglizás után rátaláltam a Szent Korona Rádió honlapján egy magyar vonatkozású cikkre, amelyben a fenti sorokat véltem felfedezni. A Kuruc.infó tehát plagizál, de a végét átírja. Az eredeti így hangzik:

A vérgyilkosságokról, vérvádakról a leplet lerántó könyv tehát 2007 elején megjelent, ám a szerző váratlanul leállíttatta a könyv forgalmazását, sőt a már kikerült példányokat is visszarendelte, s közölte, hogy átírja művét. Nemsokára kiderült, hogy Ariel Toaffot halálosan megfenyegették, s ennek, valamint az ellene indított gyűlöletkampánynak volt az eredménye, hogy a szerző végül visszavonta a saját könyvét.

Itt valaki hazudik.

Szólj hozzá!

Címkék: info radio szent kuruc kurucinfo zsido korona vergyilkossag

A bejegyzés trackback címe:

https://dasmodel.blog.hu/api/trackback/id/tr27175133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása