HTML

Das Model

Tech, zene, közélet, politika talán. Személyes nem igazán.

Greader Shared

Nincs megjeleníthető elem

Podcast

Nincs megjeleníthető elem

Flickr

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Elmarad a Down

2008.07.23. 12:38 Balint

Szóval az év koncertje elmarad. A sírás már nem segít, a zenekar a szervezőkre hivatkozik, a szervezők technikai okokra. Én meg arra, hogy 8,125*10^3 forintom áll a dologban, amit szeretnék mihamarabb visszakapni.

Tegnap még reménykedtem egy hivatalos indoklásban, mára már szinte nem érdekel. Ez az ország az elmaradt konertek országa, zum beispiel:

  • Alice In Chains
  • Smashing Pumpkins
  • Roisin Murphy
  • Down
  • The Hives
  • usw.

Fekő Ádám, az egyik PlanetZ munkatárs tökéletesen fogalmazta meg a problémát:

szerintem ez már vicces. magyarországon csak fesztiválra lehet hívni zenekarokat.

Az ilyen és ehhez hasonló elmaradásokkal - nem érintve azt, hogy vajon miért... - azt érjük el, hogy az elővételek még jobban visszaesnek (ellentétben a világ többi részével, ahol ezt így illik és sokszor ez alapján kalkulálnak), a koncertlátogatás kultúrája meg a jelenleginél is mélyebbre kerül.

Ez utóbbi pedig jól fogja éreztetni a hatását minden szinten, a kisfalusi művháztól a Budapest Sportarénáig.

Egy kicsit sírok, de pl. nekem ez már a második koncertem 12 hónapon belül, amit a fellépés előtt egy nappal lemondanak ilyen-olyan okok miatt. Ráadásul hivatalos indoklás általában nincs, csak út- és fórumszéli pletykák holmi sérülésekről, alacsony eladásokról, stb. Valahol kifejezetten zavar, hogy nincs rendes kommunikáció a szervező részéről, hogy mi steiß van. Egyrészről odaadtam látatlanba a pénzem a szervezőknek és ha már szolgáltatás nincs, akkor legalább korrekt eljárás legyen. Nem, a pénz visszafizetés nem korrektség, az alapvető. Másrészről, hogy akar egy szervezőiroda bármelyik érintett tagja másnap a tükörbe nézni és elvárni, hogy a koncertlátogatók legközelebb is megbízzanak benne, ha erre sem képes? Nem, nem bűnbakot akarok, hanem feketén-fehéren legyen leírva, hogy miért. Ha leírják, hogy azért mert elment 300 jegy és beszart a turnémenedzser, akkor oké. Okuljon a magyar. Ha azért, mert szilánkosra törte magát az egyik zenész előző nap a backstage-ben, akkor is oké. De, hogy íly módon engedik a pletykákat burjánzani, az valami hajmeresztő, komolytalan, nevetséges és leginkább felelőtlen. Nehogy már az egyik support zenekar énekese mosakodjon helyettük, héló!

Visszatérve az idézethez: Még jobban ráerősítünk a fesztiválosdira, ami spirálban le fog gyűrűzni a legkisebb zenekarokig. Biztosan látni akarod a zenekart? Fesztiválon nézd meg. Nem akarsz vagyonokat fizetni érte? Fesztiválon nézd meg. Kíváncsi vagy fiatal bandákra? Fesztiválon nézd meg.

Magyarisztán, az van.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dasmodel.blog.hu/api/trackback/id/tr28581567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

llll · http://http//:www.szub.hu 2008.07.23. 23:40:40

engem is az bosszant a legjobban, hogy valószínűleg sohasem fogjuk megtudni, hogy "miért?"

Kegya 2008.07.25. 11:02:46

Az a helyzet, hogy itt semminek sincs gazdája és mindent meg lehet tenni, mondván "úgy sem lesz belőle semmi, ez Magyarország". Lehet, hogy csak valami apróságon csúszott meg a dolog, nem kapott meg valamilyen fontos infót a down menedzsment... Mint mi cibakon...
Ez van. Nem lesz belőle semmi, a koncert elmaradásának nem lesz gazdája, se magyarázata, csak néhány ezer szomorú zeneszerető ember, de hát ők meg kit érdekelnek... Hát nem???!

Én is nagyon szomorú voltam az AIC miatt anno.
süti beállítások módosítása