HTML

Das Model

Tech, zene, közélet, politika talán. Személyes nem igazán.

Greader Shared

Nincs megjeleníthető elem

Podcast

Nincs megjeleníthető elem

Flickr

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

#151

2006.02.09. 09:11 Balint

Főzzünk! Hagymaleves, alaszemuá. Vegyél 2-3-4 fej hagymát. Ezek legyenek közepes méretűek. Ha bazinagy hagymáid vannak, akkor inkább 2 darab. Nos, ezeket vágd fel és dobd bele egy fazékba (azért előtte hámozd meg, köszi). Dobj rá egy kis olajat és dinszteld meg. Bevallom, fogalmam sincs mi az a dinsztelés, de marha szakértősen hangzik. Tehát csapj alá 3/4 lángot és "süssed". Amikor már nagyon unod és a hagyma is vesztett a szerkezeti stabilitásából (azaz üveges), valamint azt tapasztalod, hogy néhol barna, akkor dobj rá egy nem annyira púpos evőkanál lisztet. Azzal még pirítgasd egy kicsit (ne várd meg míg leég), aztán dobj rá 2 liter vizet (a statisztikai hibahatár szerint lehet +- negyed liter eltérés). Most jön a lényeg. Rakj bele (hús)leveskockát. Két literhez úgy 2 db, esetleg 2 és fél kell. Aztán még majorannát, petrezselymet, borsot, sót. Apropó, sót rakhatsz pirítás közben is. Vegeta nem kell, a leveskockában csomó ízfokozó van. Aztán tekerd közepes lángra és hagyd egy órát. Néha kavargasd. Hajlamos kimászni a szentem, tehát figyelj oda rá azé'. Most válassz. Vagy van az, hogy sima kenyér rá sajt és az pirítva. Ezt szépen adod mellé tálalásnál. Vagy csinálsz kenyérkockát és megpirítod (gyk. bebaszod a mikróba és sokáig mikrózod). Ekkor reszelt sajtot adsz mellé és a tányérba előbb raksz kenyérkockát, rá sajtot és úgy rá a levest. Ennyi. Jóétvágyat. Ha nem sikerül gyakorolj. Ha sikerül szívesen.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dasmodel.blog.hu/api/trackback/id/tr74175413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása