HTML

Das Model

Tech, zene, közélet, politika talán. Személyes nem igazán.

Greader Shared

Nincs megjeleníthető elem

Podcast

Nincs megjeleníthető elem

Flickr

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Egyenlőbbek az egyenlőknél

2006.08.24. 09:47 Balint

Alsóörs, kereszteződés

Nézd meg a képet jobban. Mit látsz rajta?

Az első érdekesebb dolog az az elsőbbségadás tábla. Te mint gyalogos, vagy kerékpáros köteles vagy elsőbbséget adni egy kanyarodó autónak. Miért? Hiszen Te egyenesen haladsz, tehát a KRESZ szerint a Te akadálymentes haladásod indokolt. Akkor mégis miért?

Első verzió lehetne az, hogy azért, mert az autóút nagy forgalmú és a kanyarodó autók - a vasúti kereszteződés miatt - feltartanák az egyenesen haladó forgalmat. Csakhogy van kanyarodó sáv! A második verzió lehetne az, hogy azért, mert a vasúti kereszteződés balesetveszélyes és a főút felé haladó autók bennrahadhatnának. Ez megint csak nem helytálló, hiszen egy autónyi hely van a fénysorompó és a kerékpárút között, a vasúti kereszteződés másik oldalán pedig van elég hely várakozni.

A választ én sem tudom, ami szemet szúr csak annyi, hogy mind a gyalogosok, mind a kerékpárosokezen a szakaszon különösebb ok nélkül hátrányt szenvednek. A kereszteződés alapvetően az autós forgalmat részesíti előnyben sértve ezzel az egyenjogú kerékpáros forgalmat és hátráltatva az elméletileg mindenhol - gyakorlatilag pedig sehol sem - előnyt élvező gyalogos haladását.

Apró dolog, de itt kezdünk rohadni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dasmodel.blog.hu/api/trackback/id/tr83175321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása