HTML

Das Model

Tech, zene, közélet, politika talán. Személyes nem igazán.

Greader Shared

Nincs megjeleníthető elem

Podcast

Nincs megjeleníthető elem

Flickr

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

High On Fire: Death is This Communion

2007.09.06. 21:02 Balint

Van a jó zene, meg van az a fajta zene, amiből a témák nagy részét lenyúlnám.

Mindenféle megmondás nélkül, az új High On Fire album nagyon jó (nekem). Van benne hosszú kezdés sokszor - mondj egy zenekart, ahol nem vágják minden számnál gyorsan a képedbe a refrént, hogy megjegyezd! Van benne ez a durván kopott hang (Matt Pike). Van benne gitározás és gitárhangzás, ami annyira elüt mindenféle most divatos metal core faszkodástól (Matt Pike ez is). És persze a dob, ami nem ám szarrá triggerelt és mer úgy ütni a dobos, mint egy bespeedezett srác a hetvenes évekből (Des Kensel). Van basszusgitáros is a zenekarban (Jeff Matz), de ez a zene nem róla szól.

Az alapvetően metálos dobra jön rá Pike - jaj most "rockújságírós" fordulat jön - összetéveszthetetlen gitározása és az a szétivott, szétdohányzott énekhangja. Az előbb hangzás beli fejtegetésbe bonyolódtam, de ezt gyorsan kitöröltem. Dalokat így manapság senki sem ír, főleg nem ilyen témákból. A számok ütnek, a hangzás tuti, minden erős, feszes, élettel teli. Nem hittem volna, hogy a Blessed Black Wings után van még új a nap alatt.

Jól esne belerúgni egyes stílusok elvakult hívőibe, de inkább ne legyél gyökér és hallgass rendes zenét. Nesze:


powered by ODEO

High On Fire, High On Fire Myspace.

1 komment

Címkék: metal on fire doom high high on fire stoner

A bejegyzés trackback címe:

https://dasmodel.blog.hu/api/trackback/id/tr92159119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

makréla · http://makrela.blog.hu/ 2007.09.07. 00:08:33

Hohó, új High On Fire album, már töltöm is le.
Egyébként egyetértek a kritikával.
süti beállítások módosítása