HTML

Das Model

Tech, zene, közélet, politika talán. Személyes nem igazán.

Greader Shared

Nincs megjeleníthető elem

Podcast

Nincs megjeleníthető elem

Flickr

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Black Lagoon

2007.10.21. 12:42 Balint

Ez bizony egy anime. Volt belőle manga is.

Az alap sztori az, hogy van egy csávó, aki valami japán multinak dolgozik és belecsöppen egy kalóztámadásba és túszul ejtik. Nos a cége nem akarja kihozni, ezért hivatalosan halottnak nyilvánítják. Ő pedig marad a túszejtőivel bandázni, ha már ott van.

Ez eddig nagyon lazán hangzik és az első pár epizód ezt is ígéri. Végülis innét látni a felépítést: Nagycsöcsű, formás  testű, pisztolyos csaj (chiks with guns), szerencsétlenkedő főhős, nagy fekete hajóskapitány és zsidó hekker. Ezen a ponton úgy érezheti az ember, hogy alapvetően a Jar Jar Binks-szindrómával áll szemben, azaz nincs olyan film, amit ne lehetne tönkretenni egy vicceskedő-szerencsétlen karakterrel.

Nos, az első főbb szál végén támadt a gyanúm, hogy nem ilyen egyszerű a helyzet. Habár nagyon látványos, ahogy lobognak a nagycsöcsök és közben záporoznak a töltényhüvelyek (ó, micsoda fülledt erotika), a dolog nem áll meg ennél. A történet helyszínéül szolgáló Roanpur városában ott van az orosz maffia, akik militáris felépítésüket társítják a hülye orosz viselkedésükkel, aminek eredménye jópár véres leszámolás. Meg ott van az enyhén FBI támogatott Thai maffia, a kolumbiaiak, a digók és persze fel-fel bukkannak kívülállók. Jameg az Erőszak Egyháza (helyi apáca ruhás fegyverkereskedők) és egyéb beteg alakok.

Ebben a környezetben dolgozik a Black Lagoon Company, akik egyszerű kalózok és alapvetően csempészésből, rablásból élnek. Ehhez a társasághoz csapódik Rock, a fentebb említett szerencsétlen srác, akit nagy szarban hagyott drága cége. Ahogy múlik az idő, Rock több esetben is filozófiai/morális vitákba keverdik emberekkel és azzal is szembe kell néznie, hogy sajnos ez nem japán és az emberek sem viselkednek úgy. Közben szépen elsütik majdnem az összes beteg dolgot, amit egy japán anime-ben el lehet, persz denaturált változatban, végülis ez nem a Hellsing.

Amitől az egész sorozat tényleg jó lesz az, ahogy bemutatja az egyes karaktereket, gondolkodásmódjukat, döntéseiket, múltjukat. Könnyű azt mondani, hogy hát nem kéne annyit gyilkolni meg feketézni, de a szereplők nagy részének nem volt választása. Ez alól kivétel Rock, aki ezért és következetlen gondolkodásáért meg is kapja a magáét az utolsó 5-6 rész alatt, amely az orosz maffia japán területén végzett hatalmi harcairól (leszámolásáról *sic*) szól. Ami azt illeti ez egy elég nagy pofon és nagyon szép befejezése a sorozatnak.

Szólj hozzá!

Címkék: sorozat black rajzfilm anime manga series lagoon

A bejegyzés trackback címe:

https://dasmodel.blog.hu/api/trackback/id/tr98202812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása