HTML

Das Model

Tech, zene, közélet, politika talán. Személyes nem igazán.

Greader Shared

Nincs megjeleníthető elem

Podcast

Nincs megjeleníthető elem

Flickr

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

#146

2006.02.04. 22:06 Balint

Gondolkoztam egy kicsit, hogy hol kezdjem. Kétféle kezdés van a témában. Az egyik a basszusgitáros lelkivilágával kezdődik, a másik a Line6-szel. Kezdem az utóbbival.

Van a Line6, mint (amerikai) sikertörténet. A cég a jack csatlakozó recsegését és a húrszakadást leszámítva mindent lemodellezett már gitár területén. Van nekik pluginjük, erősítőjük, gitárjuk, basszusgitárjuk, ládájuk, effektjük, minden szarjuk magyarán. Egy dolog nem volt eddig a termékskálában: Basszusgitár erősítő.

Aztán van a basszusgitáros. Ez egy végtelenül cuccbuzi állatfaj. Amíg egy gitáros vesz egy pickupot a gitárjába, addig a basszusgitáros 2x cserél hangszert. Tökéletes basszusgitár nincs. Mindig új kell. Tökéletes erősítő sincs. Mindig új kell. Természetesen a kóreai/vietnámi/kínai hangszereket le kell nézni. *köpés* Az etalon az, amit nem lehet megfizetni. Legalább van miért küzdeni...

Nos, ma reggel jött az email, hogy elkészült a Line6 LowDown fantázianévre hallgató (kurvára fantáziadús név) basszuskombó családja. Van aránylag sok watt, erősítőszimuláció, effektek. Ami azt illeti a Line6 nem kockáztat. Mivel kombó ezért max klubbokba jó. Ki játszik klubban? Az amatőr zenekarok. A koncepció ugyanaz, mint a Spider II esetén. Rakjuk bele a (Bass)POD legfontosabb tulajdonságait egy erősítőbe, amely megfizethető az amatőrök számára (fontos információ a laikusoknak: a hangszeripart az amatőrök tartják el), hangsúlyozzuk a fontosabb paramétereket, majd gazdagodjunk (tovább).

Külön mókás a videóbemutatónál a három hangsúlyozott fontos tulajdonság: Critical Bass Tones, Essential Effects, POD Style Direct Out. Szinte érződik az egész videón (na meg úgy a Line6 honlapján is teljes mértékben) a PR részleg izzadságszaga. Critical Bass Tones bazmeg! Kiritkus, hogy tudja a fejed az Ampeg soundot, mert az annyira amerikai, mint a Harley. Meg a funk, az is nagyon kell. Érzem, hogy a kompresszor és az oktáver az a két effekt, ami nélkül ki se megyek a lakásból. Nem elég a H, baszok alá még egy oktávot. Persze kompresszort mindenre, basszusgitáros azzal kel. Az XLR csatlakozó is olyan dolog, ami manapság extra. Most köcsög vagyok, de érzem a Steve Jobs-i sugallmazást, hogy Critical Bass Tones. Már hiszek is benne, gyerekek tudjon a cuccom legalább 6 különböző hangzást.

Tuti siker, annyi biztos. Az amúgy is cuccbuzi basszusgitáros bagázs kap végre egy cuccot, amit lehet tekergetni, ők se maradnak ki a modellezés csodáiból. Az egész egyébként kurvajó lenne, csak ott van a marketing fosolás, amitől már kicsit büdös.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dasmodel.blog.hu/api/trackback/id/tr9175418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása