HTML

Das Model

Tech, zene, közélet, politika talán. Személyes nem igazán.

Greader Shared

Nincs megjeleníthető elem

Podcast

Nincs megjeleníthető elem

Flickr

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

C++0x

2007.08.21. 15:11 Balint

A Waterloo Egyetemen tartott előadást Bajrne Stroustrup, a kimondhatatlan nevű dán programozó. Amíg rendelkezett szakállal, addig nagyjából beillett a szakállas programozási nyelv tervezők sorába (Dennis Ritchie, Ken Thompson, James Gosling), ami köztudottan fontos dolog. Sajnos egy nemrég készült felvétel tanulsága szerint már nincs szakálla, amelynek hiánya leginkább egy bohóchoz teszi hasonlatossá Bjarne-t, amely méltán bizonyítja, hogy a C++ nem csak komoly nyelv (szakáll) de mókás, meglepő és mulatságos (bohóc). Ellentmondás nincs, ez olyan, mint a többszörös öröklődés.

A bulváros felvezetés után jöjjön a lényeg. A C++ nyelv folyamatos fejlesztés alatt áll, amelynek köszönhetően a harmadik kiadásnál tartunk ('97). Ez örvendetes, de az méginkább, hogy a kor kihívásainak válaszolva (istenem de szarul patetikus duma) a negyedik kiadás készül. Ennek kapcsán tartott előadást Stroustrup úr, amely hála a Waterloo Egyetem Computer Science Club-jának elérhető mindenféle változatos, audiovizuális formátumban (torrentkedés rajtam keresztül ajánlott).

A felvétel maga nagyon erős, mert Bjarne jó előadó, érdekes dolgokról beszél és betekintést nyújt abba, kik és hogyan csinálják a szabványt. Ami miatt duplán megéri megnézni az, hogy a kanadaiak nagyon felkészültek kérdések tekintetében. Jól kérdeznek, jót kérdeznek. Látszik, hogy ismerik a nyelvet és képesek átlátni a dolgokat. Belegondoltam, hogy itthon vajon elhangoznának-e ezek a kérdések? Sajnos az én campusomon biztos nem...

Nem kapcsolódik ide szorosan, de emlékszem arra, amikor Julian Elischer tartott előadást a BME-n a FreeBSD SMP-NG névre hallgató új többprocesszoros számítógépeket támogató alrendszeréről. Az előadás maga nagyon izgalmas és érdekes volt, de amikor vége volt és a kérdésekhez értünk, a nagyérdemű erős hallgatásba burkolódzott. Elischer pedig ezt látván azt kérdezte:
- Akkor meg miért jöttetek?

Szólj hozzá!

Címkék: c programozas cplusplus bjarne programming stroustrup

A bejegyzés trackback címe:

https://dasmodel.blog.hu/api/trackback/id/tr45175128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása