HTML

Das Model

Tech, zene, közélet, politika talán. Személyes nem igazán.

Greader Shared

Nincs megjeleníthető elem

Podcast

Nincs megjeleníthető elem

Flickr

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Podcast most nem lesz

2008.01.21. 01:09 Balint

Akartam podcastot felrakni, de amit kiválasztottam végül nem ítéltem jónak. Egyrészt kilógna a jelenlegi vonalból (magyar, "alternatív"), tehát mindenképpen üti a rock vonalat, ami eddig ment, másrészt úgy gondolom, hogy félreérthető. Emellett eljutottam arra a pontra, hogy nyugodtan kijelenthetem: zene túladagolásom van.

Ez leginkább abban nyilvánul meg, hogy két albumot tudok meghallgatni. Az egyik a Mega Sound System Új sportok című remekműve - amit csak azért, mert annyira zeneietlen, hogy párját ritkítja -, a másik pedig Melissa auf der Maur szólóalbuma.

Ez utóbbit valószínüleg azért veszi be a gyomrom, mert jól tud énekelni és érzelmes zenét játszik. Persze, mondhatnád azt, hogy ott a Flyleaf, az akkora érzelembomba, hogy elsorvad a szíved, de számomra nem hiteles. Olyan megjátszott.

Tehát marad egy nagyszájú hip-hop felvétel '93-ból és Melissa kisasszony.

Melissa auf der Maur egyébként a vézna és alacsony hölgy. Először a Courtney Love fémjelezte Hole-ban muzsikált, majd feltűnt a Smashing Pumpkins-ban. Hogy utána mi történt azt nem tudom, mert a Viva2-t megszűnt vagy levettél az Eutelsat/Hotbird-ről, már nem emlékszem. Egyébként ez a TV adó volt az, amely a kilencvenes évek végén az osztálytársaim mellett a másik zenei forrás volt. Nekem innét van meg a Monster Magnet, Spiritual Beggars és a Queens of the Stone Age, de mondhatnám a Refused-ot is.

Tehát auf der Maur furcsa látvány. Úgy lóg a nyakában a basszusgitár, ahogy csak a vézna és alacsony lányoknak tud. De amikor felveszi a rock - és nem metál - terpeszt, majd a felütéseknél magasra emeli a basszusgitár nyakát, majd egyre le, az egyszerűen gyönyörű.

További pozitív tulajdonsága, hogy stoner. Annyira stoner, hogy a szólóalbum előtt egy Black Sabbath feldolgozás albumot adott ki, amin Ő énekelt. Az első szólódalát, a Followed the Waves-et Josh Homme-mal és Brant Björkkel írta. Bevallása szerint az egyik legnagyobb rajongójuk, de én ezt már sok embertől hallottam.

Melissa kifejezetten csajos stoner rock albumot csinált. A csajos stoner pedig jó. Sem a világot nem akarja megváltani, sem lenyúlni bármelyik fontosabb zenekart. Melissa egyszerűen csinált egy jó rock albumot.

Egy olyan albumot, amin van pár szám, amit most meg tudok hallgatni. Ellentétben a világon létező többi zenével. Köszi Melissa!

Szólj hozzá!

Címkék: rock vörös csaj der melissa stoner basszusgitár auf maur

A bejegyzés trackback címe:

https://dasmodel.blog.hu/api/trackback/id/tr29305264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása