HTML

Das Model

Tech, zene, közélet, politika talán. Személyes nem igazán.

Greader Shared

Nincs megjeleníthető elem

Podcast

Nincs megjeleníthető elem

Flickr

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

iPod Shuffle váltás

2008.04.21. 19:24 Balint

Kb. két hét intenzív betegeskedés után búcsút mondtam az első generációs (már-már vintage) iPod Shuffle-ömnek. És vettem egy második generációs, refurbished iPod shuffle-t. Az elpusztulás rövid története alantabb olvasható, már ha érdekel.

Apple Ipod Shuffle 1st and 2nd gen

A Shuffle maga a megtestesült alsókategória. Egybe írva. Talán egy hónapja volt először vendég az iPod reset utility, amikor egy sima restore nem akarta helyre rakni a lelkemet. A fura viselkedés fokozódott. Az Óriás EP harmadik dala helyett hirtelen North Mississippi Allstars csendült fel mindig, majd az Amber Smith-től az Introspective című dal helyén csak csend volt hallható. Minden egyes gépre csatlakozásnál jöhetett egy restore, aztán kettő, aztán végül reset. Majd a Disk Utility-ből végzett minden írható területet érintő kinullázás. Végül diszkófényekben (zöld-narancs) villogott, amely részéről a teljes megadás jele volt. A hiba egyszerűnek tűnt: Hibás pár szektor. Amikor ezekre ráolvas, vagy ráír az iPod vagy a gép, akkor fekvés van. Hát jelöljük meg őket. Első workaround-ként a 92. Mbyte-nál található hibás szektort különítettem el, a flash memória partícionálásával (lehet ilyet!). Elsőre működőnek tűnt a dolog, ezért benn hagytam éjszakára a kocsiban a Shuffle-t, ahol úgy is teszteltem. Másnap próbára gurulva már ismét nem adott ki hangott, csak világított hosszan zölden. Ezzel véget ért első iPod-om pályafutása.

Természetesen a legjobb boxolónak is jár egy búcsúmeccs, így ma rászántam az időt és nagyjából használható állapotba hozva, egy db. albummal feltöltve elkísért az új iPod megvásárlására.

Így múlik el a világ dicsősége.

Szólj hozzá!

Címkék: apple ipod shuffle 1st 2nd gen

A bejegyzés trackback címe:

https://dasmodel.blog.hu/api/trackback/id/tr68435888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása